Smørstegt spicy spinat med cheddarost

september 28, 2018 Slået fra Af Bønnebanden

Nøøøj, hvor det her smager godt.

Spinat som er lækkert cremet og krydret så det  prikker  lidt i  munden på den skønneste måde  er den lækreste måde at indtage denne fantastiske  super sunde grønsag på

Desuden er det  meget nemt og hurtigt at lave,  især hvis du bruger frossen optøet spinat. Så tag spinaten ud af fryseren i god tid eller optø den i microbølgeovnen , hvis du har en. Du kan også bruge frossen spinat, men så skal den stege noget længere

 Hvis du har mod på at bruge frisk gurkemeje så giver det en virkelig delikat smag. Jeg tager altid poser på hænderne , når jeg skræller og hakker gurkemeje for det smitter meget af.

Opskriften passer til 4 personer, hvis der er lidt tilbehør med, f.eks. i form af kød eller fisk og måske lidt perler eller grove ris. Vi fik perlebyg og pandestegt laks og det var SÅ lækkert.

Det skal du bruge:

1 god klat smør til stegning

1 kg. helbladet frossen spinat (helst optøet)

2 store fed hvidløg, pressede

1 tsk. chilieflager

1 tsk. gurkemeje frisk  og finthakket eller pulver

200 g. revet cheddarost

Salt og peber

Sådan gør du:

Hæld den optøede spinat i en si, så overskydende vand kan løbe fra. hvis du bruger frossen spinat kan du hælde overskydende væske fra, når det er optøet ved steging i gryden.

Smelt smørret og steg spinaten i det i  ca. 5 minutter ved middelhøj varme. Kom hvidløg, gurkemeje og chilieflager i og lad det stege med et par minutter. Kom osten i og skru eventuelt lidt ned for varmen, så osten ikke brænder på. Rør i retten til osten er smeltet og fordelt i retten. Smag til med salt og peber.

Enjoy