Velkommen

Vi vil gerne byde jer velkommen til Bønnebanden.

Hvad vil vi med denne blog…

Vi vil først og fremmest gerne præsentere jer for sunde og lækre opskrifter på nem hverdagsmad med højt proteinindhold, som er baseret på bønner, linser, kikærter, sunde perler, frø (chia og quinoa) og kerner.

Og det er nemt…

Fordi bønner, linser og kerner hverken skal skrælles, vaskes eller skæres i mindre stykker, og du kan købe ind i store mængder, for de kan holde sig længe. Bønner og kikærter kan også  koges i større mængder og fryses ned i mindre portioner, så de er klar til brug, når det går stærkt i hverdagen. Vi koger oftest 2 poser af gangen, så er der til mange portioner fremadrettet. Skal det gå ekstra stærkt, kan du jo købe dem færdige og klar på dåser. Linser, frø, kerner og perler kræver ingen udblødning først og er lige til at gå til.

Så sundt så sundt…

Det ved vi jo efterhånden alle sammen. Bønner,  linser, quinoa og chiafrø har fantastiske sundhedsmæssige fordele. De er meget proteinrige og har et højt indhold af mættende fibre. Du kan eventuelt læse mere om det på linksene nederst på siden.

Vi laver også meget andet…..

Vi elsker også fyldige salater og velsmagende retter med kål. Når vi kommer til efteråret, står aftensmaden ofte på retter med rodfrugter i alle mulige variationer.

Vi kan også godt lide at starte dagen med en sund, solid og velsmagende morgenmad.  Det skal ofte gå lidt stærkt om morgenen hos de fleste og det gælder også hos os. Vi spiser derfor ofte overnight oats, som kan tilberedes hurtigt aftenen inden. Når vi har bedre tid til at forberede morgenmaden, så bager vi ofte brød, muffins. pandekager eller laver morgenmad med æg (omeletter, tærter).

I vil finde det hele på denne blog, efterhånden som vi får renskrevet, optimeret og justeret alle de opskrifter, som vi har komponeret gennem  flere år og  efterhånden, som vi får sat nye skønne retter  sammen.

Hvem er vi..

Vi er en madbegejstret familie bestående af Emma og Emilie, 20 år og enæggede tvillinger, Helena på 22 år og forældre, Lone og Sten.  På bloggen vil I primært finde opskrifter udformet af Lone og  Emilie, som man ofte finder i vores køkken i gang med at eksperimentere med nye retter. Vi elsker at  være kreative og komponere, men lader os også gerne inspirere af andre.  Mad og sundhed er altid i fokus hjemme hos os.

Vi håber, at vi kan inspirere jer med en masse lækker mad, der på relativ kort tid kan pifte hverdagens måltider op .

Kærlig hilsen familien Roger Andersen

 

7 grunde til at spise kidneybønner

Spis dig slank i proteinrige bønner

Chia – Små magiske sundhedsbomber