Lun linsesalat med bagte jordskokker og søde kartofler

februar 13, 2022 Slået fra Af Bønnebanden

Vi er vilde med jordskokker og jeg har for nyligt fået et råd af en meget kyndig kok, som betyder at vi nu spiser mange flere af de små lækre knolde. Den her salat er nem at lave, smager skønt og mætter rigtig godt. Du kan vælge lidt tilbehør som f.eks. kød eller fisk. Vi får tit lidt ristet brød og en god humus til.

Det skal du bruge:

Salat:

500 g. jordskokker

500 g. søde kartofler, gerne de små, men store kan også bruges

1 1/2 dl. Du puy linser, de kaldes også delikasselinser

100 g. frisk spinat

Dressing:

1/2 dl. god olienolie

1 1/2 spsk. hvid balsamico

1 spsk. citronsaft

1 stor fed presset hvidløg

Drys:

Granatæblekerner

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader. Skyl og skrub rodfrugterne rigtig godt. Ja, det er her det gode råd fra min ynglingskok kommer ind, du behøver ikke at skrælle jordskokkerne, bare skrub dem godt med en stiv børste, så bevarer man også den gode smag bedst, da der sidder rigtig meget smag helt yderst. Skær jordskokkerne i små både. De søde kartofler skæres i skiver på ca. 3/4 cm. , hvis det er de tynde søde kartofler du har fået fat i. Hvis du har fået fat i de store, som minder om bagekartofler, så skal de skæres i lidt store tern, ca. 1 1/2 cm på hver side. Jeg foretrækker de små søde kartofler til denne ret, fordi de runde skiver ser flottere ud end ternene i salaten. Kom rodfrugterne i en skål og bland dem med olivenolie, fordel dem på en bageplade, drys med salt og peber og bag dem ved 200 grader i ca. 25. minutter.

Kog linserne efter anvisning på pakken. Du kan med fordel koge alle linser i pakken og så komme resten i fryseren i små poser, så går det nemmere næste gang. Hvis du bruger linser fra frost, så skal du bare overhælde de frosne linser med kogende vand og så lad dem stå i vandet 3-4 minutter.

Skyl spinaten og pres vandet af i en salatslynge eller med et tørt viskestykke. Fordel spinaten i et stort fad. Så skal dressingen laves.

Dressing:

Pisk alle dele godt sammen. Det er nemmest at komme det hele i et lille bæger med tætslukkende låg og så ryste det godt.

Anretning:

Lad rodfrugterne afkøle lidt og fordel dem herefter over spinaten, drys linserne over og hæld tilsidst dressingen over. Drys med granatæblekerner.

Enjoy