Lækre bønnebøffer

september 29, 2019 Slået fra Af Bønnebanden

 Når man har en mad-blog med særlig fokus på bønner, så hører der en ordentlig (bønne)bøf til på bloggen . Jeg har længe kredset  om  ideen  med at lave version, men har holdt mig lidt tilbage. Måske lidt af frygt for at udfordre oksekødsbøffen, som de fleste danskere elsker i diverse variationer…som hakkebøf med bløde løg….som den saftige bøf i en overdådig burger.

Min søde nabo , Kirsten, kom med en opfordring til at prøve det af.  Det blev så i dag. Og den smagte SÅ godt. Jeg spurgte min mand bagefter om den var lige så god som en oksekødsbøf…….ja, hvad tror I han svarede ?……den er bedre ! ….hvad siger I så ? Er I klar til at prøve det af ?

Den version jeg har lavet er inspireret af vores families favorit bøf lavet af oksekød. Næste gang bliver det den her, der kommer i burgeren. 

Som du kan se af ovenstående billede, så er jeg begyndt at krydre mine opslag med billeder fra min hverdag….som ikke nødvendigvis har noget med mad at gøre.  

Nu til bøffen…

Det skal du bruge

Der bliver 4-6 store bøffer af portionen.

2 dåser kidneybønner

2 røde snackpebere

1 stort rødløg

1 æg

2 dl. fuldkornshvedemel

2 spsk.    karryketchup

2 hvidløg, pressede

1 spsk. friskhakket ingefær

1  tsk. stødt koriander

1/2 tsk. cayennepeber

1 spsk. tørret oregano

Salt og peber

Smør til stegning

Andet:

Dryp evt . lidt god olivenolie over bøffen. Det gør den endnu sundere og smagsfuld.

Sådan gør du:

Hæld væden fra bønnerne og skyl dem godt.  Blend bønner, snackpebere, rødløg og æg i en foodprocessor. Hvis du ikke har en, kan du bruge en minihakker eller en god kniv  og et skærebræt 😊.

Bland resten af ingredienserne i og lad det gerne hvile i køleskabet i 20 minutter. Konsistensen skal være som frikadellefars , juster evt. med lidt mere mel.  Smelt smør på en stegepande. Farsen formes som store boller inden de sættes på panden. På panden trykkes de flade til bøffer.

Herefter steges de ca. 8 minutter på hver side. Sørg for at de får lidt stegeskorpe, så bliver de mest lækre.

Som tilbehør er der uendelige mange muligheder.  Vi fik ovnstegte hokkaidogræskar og bløde løg til.


 

 

ENJOY