Amerikansk Bønnegryde

januar 23, 2017 Slået fra Af Bønnebanden

Dette er en fyldig og meget mættende ret som smager fantastisk. Fyldt med smag, saft og kraft.

Vi er inspireret af fjernsynprogrammet ” Anne og Anders i USA”, hvor de denne gang er i Montana. I programmet bliver retten lavet over bål, men den kan sagtens laves i ovnen også. Der er link til den originale opskrift nederst på siden. Vores version ligger tæt på originalen, men her er  små justeringer og nyttige tips.

Det skal du bruge:

1 stor grøn peberfrugt, skåret i små tern

1 storløg, skåret i små tern

500 g. oksefars

200 g. bacon. Vi brugte et helt stykke tørsaltet bacon, som blev skåret i ca. 3 mm. tykke skiver. Det kan evt. skæres over på midten, hvis du synes, at stykkerne er for store, men det er ikke meningen at det skal skæres i tern. Det er rigtig vigtig med en god bacon, da den giver så meget smag og fylde til retten. Så du skal endelig ikke købe en pakke vakuumpakket skiveskåret bacon eller bacon tern, det vil være synd for retten.

300 g. udblødte og kogte bønner. Vi brugte kidneybønner og butterbeans. Det gav retten et flot farvespil. Brug evt. dåsebønner, hvis du ikke har kogte bønner i fryseren (hvilket altid er en rigtig god ide 🙂 )

1 spsk. smør til stegning

1 dl. god ketchup

1 dl. brun farin

2 tsk. æblecideredikke

2 tsk. dijonsennep

Andet,

Et godt madbrød.

Sådan gør du:

Brun oksekød, løg, peberfrugt og bacon i en stor gryde. Tilsæt resten af ingredienserne og kom det hele i et smurt ildfast fad og sæt det i ovnen ved 180 grader i en time

Servering,

Server retten i dybe tallerkener. Husk at hælde lidt af den kraftfulde sky over portionen.  Spis gerne brød til (og brug det til at suge den skønne sky op med 🙂 ).

Her får du den originale opskrift: http://www.dr.dk/mad/opskrift/bitterroot-beans