Svampede spinatmuffins med laks
Vi vil gerne starte dagen med noget sundt og lækkert. De her muffins opfylder i allerhøjeste grad begge kriterier.
De smager også godt på andre tidspunkter af døgnet :-).
Jeg havde egentlig taget spinat ud af fryseren, fordi jeg ville lave en anden ret, men fik så lige trang til at skifte min sædvanlige morgenmads smoothie. Jeg brugte, hvad jeg havde i køkkenet og resultatet blev simpelthen så lækkert, at jeg bare matte dele dem med jer, selvom der hverken er bønner eller linser i ;-).
Det er dejligt at have noget at tage af, når det går stærkt i hverdagen, så der ryger en stor portion i fryseren.
Der bliver ca. 18 muffins af denne portion.
Det skal du bruge:
400 g. hakket spinat (brug meget gerne fra frost, der er optøet inden).
12 æg
150 g. revet mozarellaost
2 tsk. salt
2 tsk. gukemeje
2 tsk. bagepulver
Frisk kværnet peber.
100 g. røget laks, skåret i mindre stykker
Sådan gør du:
Pisk æggene sammen, rør resten af ingredienserne i undtagen laksen.
Fordel massen i smurte muffinsform, så de enkelte forme er fyldt 3/4 op, Hvis du bruger papirforme skal du nok komme dem i en muffinbageform, ellers tror jeg, at de vælter.
Fordel laksen øverst i formen og tryk dem let ned, så det lige kan ses.
Bag ved 160 grader i 25 minutter til massen er gennebagt.
Tag mindst en med det samme 😉
Enjoy