Sushi kålsalat

Denne salat opstod i går aften, da  vi ville supplere vores take-away sushi med en asiatisk inspireret salat. Og den  passer perfekt  til  sushi, da den både er let og fyldt med ingredienser som matcher. Sushi er skøn i sig selv, men vi savner ofte lidt grønt, når vi nyder den lækre spise.

Når jeg laver kålsalater med spidskål eller hvidkål så blander jeg tit hjertesalat eller romainesalat ind i salaten. Det tilføjer lidt lethed til salaten og giver et flot farvespil. Det er også en god ide at veksle lidt i måden at skære  salat- og kålblade, det er flot og lækker med lidt forskellige konturer i salaten.

Når der skal gulerødder i en salat foretrækker vi, at det skæres i julienne fremfor revet, det giver en bedre konsistens af gulerødderne, en helt anden sprødhed. Hvis du har brug for nærmere forklaring, så kommer den her: julienne er tændstik-tykke skiver af typisk rodfrugter, som du laver nemmest ved at skære guleroden i ca. 2 mm. skiver på langs og derefter igen i ca. 2 mm. strimler, stavene foretrækker vi med en længde på 4-5 cm .

Og så en sidste lille ting om ingredienserne…vi elsker frisk koriander, men det er jo en krydderurt, der i den grad deler vandene. Hvis du ikke er til det, så brug persille istedet. Husk at du sagtens kan bruge stængerne af krydderurterne også

Take-away sushi får følgeskab af frisk og krydret asiatisk inspireret  salat.

Det skal du bruge:

Salat

Der er til ca. 4. personer i portionen som tilbehør.

1/2 stort eller et lille hvid spidskål, skåret i meget fine strimler.

1 hjertesalat, skåret i grove stykker.

2 -3 gulerødder skåret i julienne.

1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler.

1 lille dåse ananas i tern, hæld saften fra og halver ternene.

ca. 150 g. edamamebønner fra frost, hæld dem over med kogende vand, lad det stå i 3-4 min. og hæld vandet fra og afkøl.

1 god håndfuld frisk koriander, skåret i grove strimler.

Dressing:

Saft fra 2 lime

3 spsk. soyasauce

2 tsk. sesamolie

1 spsk. frisk ingefær, skåret meget fint.

et drys cayennepeber

Drys:

1 bundt forårsløg, skåret i fine ringe.

En god håndfuld sesamfrø, ristet gylden på en tør pande og afkølet.

Endnu en god håndfuld koriander, groft snittet.

Sådan gør du:

Bland alle ingredienser til salaten. Rør dressingen sammen og bland omkring en tredjedel i salaten, server resten til salaten. Kom salaten i serveringsskål og drys med forårsløg, sesamfrø og tilsidst  koriander.

Spis den sammen med din ynglings sushi eller anden skøn tilbehør fra Østen.

Enjoy.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *