Sushi kålsalat
Denne salat opstod i går aften, da vi ville supplere vores take-away sushi med en asiatisk inspireret salat. Og den passer perfekt til sushi, da den både er let og fyldt med ingredienser som matcher. Sushi er skøn i sig selv, men vi savner ofte lidt grønt, når vi nyder den lækre spise.
Når jeg laver kålsalater med spidskål eller hvidkål så blander jeg tit hjertesalat eller romainesalat ind i salaten. Det tilføjer lidt lethed til salaten og giver et flot farvespil. Det er også en god ide at veksle lidt i måden at skære salat- og kålblade, det er flot og lækker med lidt forskellige konturer i salaten.
Når der skal gulerødder i en salat foretrækker vi, at det skæres i julienne fremfor revet, det giver en bedre konsistens af gulerødderne, en helt anden sprødhed. Hvis du har brug for nærmere forklaring, så kommer den her: julienne er tændstik-tykke skiver af typisk rodfrugter, som du laver nemmest ved at skære guleroden i ca. 2 mm. skiver på langs og derefter igen i ca. 2 mm. strimler, stavene foretrækker vi med en længde på 4-5 cm .
Og så en sidste lille ting om ingredienserne…vi elsker frisk koriander, men det er jo en krydderurt, der i den grad deler vandene. Hvis du ikke er til det, så brug persille istedet. Husk at du sagtens kan bruge stængerne af krydderurterne også
Det skal du bruge:
Salat
Der er til ca. 4. personer i portionen som tilbehør.
1/2 stort eller et lille hvid spidskål, skåret i meget fine strimler.
1 hjertesalat, skåret i grove stykker.
2 -3 gulerødder skåret i julienne.
1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler.
1 lille dåse ananas i tern, hæld saften fra og halver ternene.
ca. 150 g. edamamebønner fra frost, hæld dem over med kogende vand, lad det stå i 3-4 min. og hæld vandet fra og afkøl.
1 god håndfuld frisk koriander, skåret i grove strimler.
Dressing:
Saft fra 2 lime
3 spsk. soyasauce
2 tsk. sesamolie
1 spsk. frisk ingefær, skåret meget fint.
et drys cayennepeber
Drys:
1 bundt forårsløg, skåret i fine ringe.
En god håndfuld sesamfrø, ristet gylden på en tør pande og afkølet.
Endnu en god håndfuld koriander, groft snittet.
Sådan gør du:
Bland alle ingredienser til salaten. Rør dressingen sammen og bland omkring en tredjedel i salaten, server resten til salaten. Kom salaten i serveringsskål og drys med forårsløg, sesamfrø og tilsidst koriander.
Spis den sammen med din ynglings sushi eller anden skøn tilbehør fra Østen.
Enjoy.