Sprøde og luftige manitobaboller

manitobabollerVi har en masse dejlige mennesker omkring os, som også elsker at lave god mad. Vi bliver rigtig glade, når I deler jeres erfaring og begejstring med os. Så gør endelig det!

Søster/moster Hanne har inspireret med disse boller og I kan glæde jer, for de er sprøde, luftige og meget lækre.

Når vi bager, så sætter vi altid dejen over om aftenen og lader den hæve om natten i køleskabet. Hvis du ikke kan vente til næste morgen, kan du godt lave dem hurtigere. Så skal du bruge 50 g. gær og lunt vand og lade dem hæve i 1 time, forme bollerne og hæve igen ca. 1/2 time. Vi anbefaler dog langtidshævning, da bollerne får en mere luftig og lækker krumme og  smagen bliver mere  dyb.

Manitobamel er en hvedesort som har et ekstra højt indhold af protein og gluten og det gør melets bageevne unik, da det giver et særligt luftigt brød med sprød skorpe. Du kan få forskellige varianter af manitobamel, både finsigtet og fuldkornshvedemel.

Hvis du vælger hvedemel (gælder alle former for hvedemel) som er fintsigtet, så anbefaler vi, at du vælger en stenkværnet, hvor du stadig får den sunde kim og de fineste skaldele med. Det er både sundere og mere velsmagende end  traditionelt hvedemel, hvor der kun er anvendt frøhvide.

Manitobamel stammer fra provinsen Manitoba i Canada, hvor det af nogle betegnes som “verdens bedste hvedemel” og af andre som “præriens guld”.

Det skal du bruge:

25 g. gær

6 dl. koldt vand

300 g. manitoba hvedemel, fintsigtet stenkværnet

300 g. hvedemel, fintsigtet stenkværnet

2 dl. græskarkerne

1 dl. solsikkekerner

1/2 dl.  chiafrø

2 tsk. salt

Drys,

ca. 1 dl. solsikkekerner

Sådan gør du:

Om aftenen,

Gæren udrøres i vandet og resten tilsættes. Det hele røres sammen til en tyk grødet masse  ( Du skal kun røre det sammen, det er ikke nødvendig at ælte ).

Næste morgen,

Start med at tænde ovnen på 300 grader varmluft og sæt en dyb bradepande i bunden af ovnen (forklaring følger).

Med 2 spiseskeer som dybbes i vand undervejs, sættes bollerne på en bageplade og drysses med solsikkekerner.

Når ovnen er 300 grader sætter du bollerne i ovnen. Derefter kommer du ca. 1/2 L. vand i bradepanden. Der dannes nu damp i ovnen og det gør bollerne ekstra lækre, sprøde og luftige. Bollerne skal have ca. 18 minutter  ved 300 grader.

Enjoy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *