Sprøde blomkålsdeller

december 29, 2016 Slået fra Af Bønnebanden

blomkaalsdeller-fbDu behøver ikke at være vegetar for at elske disse blomkålsdeller. De er overraskende lækre og lette at lave.

Vi har sagt det før, men siger det lige en gang til: ost og grøntsager er en fantastisk kombination! Og er man tilmeld tilhænger af LCHF eller vegetar, så er det her en ret som er skøn at have i sit repetorier.

Vi har også lavet dem med revet mozzarellaost i stedet for parmesan  og cheddar, det blev også virkelig  lækkert . Hvis du har broccoli i grønsagsskuffen, så smager det også skønt i stedet for eller sammen med blomkål. Vi laver også tit dellerne af stokke fra palmekål og grønkål eller et miks af forskellige rester.

Det skal du bruge:

Der blev 20 stk. af denne portion, hvilket passer til 4-5 voksne.

450 g frossen optøet blomkål. Du kan også bruge frisk, men det er nemmere med den frosne, fordi den er tilpas blød, når den optøes.  Du kan også bruge blomkålsstokkene og bladene.  

1 rødløg

1 bundt persille

100 g. frisk parmesanost 

75 g. cheddarost

1-2 æg. Mærk dig frem om der skal 1 eller 2 æg i farsen, den skal være rimelig sammenhængene.

1/2 dl. citronsaft

1/2 dl. olivenolie

1  1/2 dl. rasp

Salt og peber

Sådan gør du:

Blomkål, rødløg, persille, parmesanonst og cheddarost hakkes i passende størrelse. Blomkålen må gerne hakkes lidt grovere end resten. Det gøres nemmest i en foodprocesser eller minihakker, hvis du har det. Bland resten af ingredienserne i og omrør det godt. 

blomkaalsdeller-bradepandeSå former du dellerne. Det kan gøres  med en isske,  spiseske eller med hænderne. Farsen kan godt føles lidt porøs, men osten får dellerne  til at hænge sammen, når de bliver stegt i ovnen. De  lægges på en bageplade på bagepapir og bages i ovnen i ca. 25 min. ved 200 grader til de er gyldne.

Som tilbehør er der uendelige muligheder. Vi fik en lækker cous cous salat til.

Enjoy