Spanakopita med rød quinoa
Ummm…. vi elsker bare denne ret.
Udover at den smager ret fantastisk, så er den fyldt med sunde ingredienser som spinat, hvidløg, fetaost, parmesanost og hvidløg mm. Hvis du er vegetar er det sikkert også noget for dig, da der ikke er kød i.
Der er rigeligt til 4-5 personer i denne portion.
Det skal du bruge:
1 dl. rød quinoa (du kan også bruge en hvid eller sort quinoa, men den røde giver en flot farve i retten)
1 løg, hakket
4-5 forårsløg, skåret i tynde ringe
2 fed hvidløg, hakket fint
800 g. frosset hakket spinat, optøet, eller frisk spinat (du kan også bruge helbladet frossen spinat, hvis du foretrækker det. Du kan evt. optø spinaten i microbølgeovnen, men du kan også bruge den frossen, så tager tilberedningstiden bare lidt længere tid)
3 æg
1 bundt dild, hakket
1 bundt persille, hakket
Revet skal fra 1 citron
200 g. gedefeta, skåret i små tern (du kan også bruge feta fra køer, men vi synes at gedefeta er bedst)
100 g. frisk parmesan, revet
1/4 tsk. chilipeber
2 tsk. salt
Frisk kværnet peber
Olivenolie
250 g. filodej
Sådan gør du:
Start med at koge quinoa efter anvisning på pakken. Blancer løg og forårsløg i olivenolie. Kom hvidløg i og steg det med et lille minuts tid. Kom herefter spinaten i. Hvis spinaten er frossen skal den opvarmes indtil den er optøet. Hvis du bruger frisk spinat skal den omrøres til spinaten er faldet sammen. Den friske spinat fylder ret meget, så den skal kommes i lidt efter lidt. Hæld til sidst eventuel overskydende væske fra spinaten.
Pisk æggene sammen i en skål og kom spinatblanding, quinoa og resten af ingredienserne i og omrør det hele godt.
Så skal hel blandingen pakkes ind i filodej. Smør et ildfast fad med olivenolie (25×32 cm). Læg et stykke filodej i fadet med enderne hængende ud over. Enderne pakkes ind over som låg til sidst. Pensel filodejen med olivenolie. Læg det næste stykke dej forskudt oven på det forrige stykke. Bliv ved indtil alt filodejen er brugt. Hæld fyldet på og buk enderne ind over, idet der også her pensles med olie mellem hver lag. Slut af med at pensle med olien.
Bages ved 200 grader i ca. 25 minutter til den er gylden brun.
Enjoy