Smørstegt spicy spinat med cheddarost
Nøøøj, hvor det her smager godt.
Spinat som er lækkert cremet og krydret så det prikker lidt i munden på den skønneste måde er den lækreste måde at indtage denne fantastiske super sunde grønsag på
Desuden er det meget nemt og hurtigt at lave, især hvis du bruger frossen optøet spinat. Så tag spinaten ud af fryseren i god tid eller optø den i microbølgeovnen , hvis du har en. Du kan også bruge frossen spinat, men så skal den stege noget længere
Hvis du har mod på at bruge frisk gurkemeje så giver det en virkelig delikat smag. Jeg tager altid poser på hænderne , når jeg skræller og hakker gurkemeje for det smitter meget af.
Opskriften passer til 4 personer, hvis der er lidt tilbehør med, f.eks. i form af kød eller fisk og måske lidt perler eller grove ris. Vi fik perlebyg og pandestegt laks og det var SÅ lækkert.
Det skal du bruge:
1 god klat smør til stegning
1 kg. helbladet frossen spinat (helst optøet)
2 store fed hvidløg, pressede
1 tsk. chilieflager
1 tsk. gurkemeje frisk og finthakket eller pulver
200 g. revet cheddarost
Salt og peber
Sådan gør du:
Hæld den optøede spinat i en si, så overskydende vand kan løbe fra. hvis du bruger frossen spinat kan du hælde overskydende væske fra, når det er optøet ved steging i gryden.
Smelt smørret og steg spinaten i det i ca. 5 minutter ved middelhøj varme. Kom hvidløg, gurkemeje og chilieflager i og lad det stege med et par minutter. Kom osten i og skru eventuelt lidt ned for varmen, så osten ikke brænder på. Rør i retten til osten er smeltet og fordelt i retten. Smag til med salt og peber.
Enjoy