Smagfulde falafler

imageFalafler tager ikke længere tid at lave end en gammeldags dansk frikadeller (husk dog lige at udbløde kikærterne 12 timer inden). Disse smager himmelsk og er et fint alternativt til frikadellen på en kødfri dag. Du får masser af proteiner fra kikærterne. Det her er en af familiens livretter. Spis dem med en god salat eller i pitabrød. Vi fik quionasalat med fetaost og mynte og det smagte skønt. Lav gerne en stor portion og tag op af fryseren, når det går stærkt i hverdagene.

Du får ca. 25 falafler af denne portion.

Det skal du bruge:

300 g. tørrede kikærter

2 liter vand til udblødning

1 lille bundt persille

1   rødløg

4  små eller 2  store fed hvidløg

1 spsk.  spidskommen

1 spsk. koriander

1 tsk. cayennepeber

1 spsk. tahin ( hvis du ikke har tahin, kan det godt undværes)

Saft fra en citron

2 tsk. salt

Friskkværnet peber

4 spsk. rasp

2 æg

2 tsk. bagepulver

1/2 L. rapsolie  ( billig) til stegning

Sådan gør du:

Skyl kikærtene og lad dem derefter stå i vandet i min. 12 timer (de kan sagtens stå i 24 timer, hvis det passer bedst).

Herefter skal de skylles igen og hakkes fint. Det gøres bedst i en minihakker eller kødhakker,  da blenderen gør konsistensen lidt for moset. Jeg anvender minihakker og så skal det gøres af flere omgange. Kom også krydderier, hvidløg, løg og persille i minihakkeren og hæld det efterfølgende over i en stor skål, hvor alt blandes godt sammen. Så har farsen godt af at stå i 20 min. (ligesom frikadeller), men hvis du ikke har tiden, så kan du godt stege dem med det samme.

Form farsen med hænderne til runde kugler og steg dem i en tykbundet gryde ved god varme. Du kan se, når olien er varm, ved at sætte en tændstik ned i olien, når det syder omkring tændstikken er den klar. Steg 5-6 stykker ad gangen. Du skal ikke lade dig friste til at komme for mange falafler i olien på en gang for at det skal gå hurtigt, for du risikerer at nedkøle olien og så bliver de ikke sprøde. De skal stege i ca. 3 min. Løft i dem ca. halvejs for at gøre dem jævnt brune. Tag dem op, når de er gyldenbrune  og læg dem på fedtsugende papir og hold dem varme, indtil alle er stegte,

Enjoy

6 tanker om "Smagfulde falafler"

    1. Hej Trine
      Det lyder rigtig dejligt. Lad os endelig høre, hvad I synes om falaflerne.
      Kærlig hilsen Bønnebanden 🙂

  1. Hej Bønnebande.

    I aftes fik vi lavet jeres falafler. Vi synes at de var helt fantastiske. Og det er ikke sidste gang, at de kommer på menuen. Dog må vi prøve med et andet bindemiddel end æg, da det ikke passer ind i veganerkost.

    Vi ser frem til flere gode og spændende opskrifter fra jer

    Hilsen familien Werge

    1. Hej familien Werge.

      Tusind tak for jeres søde og positive kommentar. Vi er rigtig glade for, at I godt kunne lide vores falafler.

      Med hensyn til bindemiddel kan I prøve fiberproduktet HUSK (kan købes i dagligvarehandlen, i Matas eller på apoteket). Vi har brugt det i vores opskrift på boller med grønt, men har ikke prøvet det i falaflerne. Vi tror, at 3 spsk. nok vil være passende.

      Kærlig hilsen Bønnebanden

  2. Hej Bønnebanden
    Vi har prøvet falaflerne i dag, de er virkelig lækre;-) og med quianosalaten til.
    Resten af falaflerne som vi lavede flade kommer i fryseren til burger med falafel
    Kærlig hilsen Sofie og Hanne 😉

    1. Hej Sofie og Hanne

      Hvor er det dejligt at høre, at I godt kan lide falaflerne. Det var da en super ide, at lave nogle af den flade og så bruge dem til burgere efterfølgende. Tak for den gode ide og fordi I delte det med os.
      Kærlig hilsen Bønnebanden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *