Smagfulde falafler

august 14, 2016 Slået fra Af Bønnebanden

imageFalafler tager ikke længere tid at lave end en gammeldags dansk frikadeller (husk dog lige at udbløde kikærterne 12 timer inden). Disse smager himmelsk og er et fint alternativt til frikadellen på en kødfri dag. Du får masser af proteiner fra kikærterne. Det her er en af familiens livretter. Spis dem med en god salat eller i pitabrød. Vi fik quionasalat med fetaost og mynte og det smagte skønt. Lav gerne en stor portion og tag op af fryseren, når det går stærkt i hverdagene.

Du får ca. 25 falafler af denne portion.

Det skal du bruge:

300 g. tørrede kikærter

2 liter vand til udblødning

1 lille bundt persille

1   rødløg

4  små eller 2  store fed hvidløg

1 spsk.  spidskommen

1 spsk. koriander

1 tsk. cayennepeber

1 spsk. tahin ( hvis du ikke har tahin, kan det godt undværes)

Saft fra en citron

2 tsk. salt

Friskkværnet peber

4 spsk. rasp

2 æg

2 tsk. bagepulver

1/2 L. rapsolie  ( billig) til stegning

Sådan gør du:

Skyl kikærtene og lad dem derefter stå i vandet i min. 12 timer (de kan sagtens stå i 24 timer, hvis det passer bedst).

Herefter skal de skylles igen og hakkes fint. Det gøres bedst i en minihakker eller kødhakker,  da blenderen gør konsistensen lidt for moset. Jeg anvender minihakker og så skal det gøres af flere omgange. Kom også krydderier, hvidløg, løg og persille i minihakkeren og hæld det efterfølgende over i en stor skål, hvor alt blandes godt sammen. Så har farsen godt af at stå i 20 min. (ligesom frikadeller), men hvis du ikke har tiden, så kan du godt stege dem med det samme.

Form farsen med hænderne til runde kugler og steg dem i en tykbundet gryde ved god varme. Du kan se, når olien er varm, ved at sætte en tændstik ned i olien, når det syder omkring tændstikken er den klar. Steg 5-6 stykker ad gangen. Du skal ikke lade dig friste til at komme for mange falafler i olien på en gang for at det skal gå hurtigt, for du risikerer at nedkøle olien og så bliver de ikke sprøde. De skal stege i ca. 3 min. Løft i dem ca. halvejs for at gøre dem jævnt brune. Tag dem op, når de er gyldenbrune  og læg dem på fedtsugende papir og hold dem varme, indtil alle er stegte,

Enjoy