Skøn linsesuppe med parmesanost
Denne suppe er virkelig lækker. Parmesanosten giver suppen det sidste lækre touch. I øvrigt er parmesanost også meget rig på proteiner (39 g. pr. 100 g. til sammenligning har skyr 11 g.). Når citronolien og de rå forårsløg også kommer oven på, får man forskellige smagsindtryk ved hver skefuld suppe. LÆKKERT.
Det skal du bruge:
Suppe,
2 spsk. olivenolie
1 hakket løg
2 gulerødder, skåret i små tern
2 søde kartofler i små tern
3 stilke bladselleri skåret i tynde skiver
1 spsk. karry
3 fed pressede hvidløg
200 g. grønne linser
100 g. bacontern
1 1/2 L. grønsagsbouillon
2 1/2 dl. fedtreduceret fløde (f.eks. maizenafløde 15 %)
Salt og peber
Drys,
2 spsk. olivenolie
Saft og skal af en citron
3 spsk parmesanost revet i flager
2 forårsløg, skåret i fine ringe
Sådan gør du:
Varm olien op og kom grønsagerne, bacon og karry i og steg det i et par minutter. Skyl linserne og steg dem med et øjeblik, kom herefter grønsagsbouillon i og lad det koge i 30 min. Tilsæt fløde og varm suppen igennem.
Bland citronsaft, skal og olie sammen.
Ved servering drysses olien rundt i yderkanter af tallerkenen og forårsløg og parmesanost drysses på i midten.
Enjoy