Schanzen rødbede-quinoasalat

februar 9, 2020 Slået fra Af Bønnebanden

Netop hjemkommet fra skøn tur til Hamborg er jeg lige i humør til at dele en skøn salat med jer.

Min mand og jeg har travet Hamburg tynd de sidste par dage og vi var blandt andet omkring det gamle arbejderkvarter, Schanzenviertel,  hvor det oser af hippie, økologi, secondhand, street-art, boheme og graffiti. Kvarteret er bestemt et besøg værd, hvis du kommer på disse kanter.

Og som altid er vi optaget af, hvad der serveres på caféer og restauranter. Vi vil jo frygtelig gerne inspireres…og det blev vi bestemt. En af de kulinarisk højdepunkter var netop i det gamle arbejderkvarter, hvor vi fandt en hyggelig særpræget cafe, Gefundenes Fressen, hvor vi begge fik skønne salater.

Inspirationen til denne salat er hentet fra caféen. Den er meget fyldig og kan nemt gøre det ud for et hovedmåltid. Der er til 4-5  voksne i portionen. Vi behøvede ikke andet, blev dejligt mætte.

I det gamle charmerende arbejderkvarter finder man både smukt  og mindre smukt gadekunst.

 

Og lad os nu få gang i madlavningen….

Det skal du bruge

Til salaten:

500 g. rødbeder, koges og skæres i store tern.

2 dl. sort quinoa, koges efter anvisning på pakningen.

150 g.  forskellige salater, f.eks. ruccola, spæde salatblade, hjertesalat, skæres evt. i mindre stykker.

250 g. cherrytomater, skåret i halve eller kvarte afhængig af størrelse.

1/2 agurk, skåret igennem på langs, hvorefter kernerne skrabes ud med en ske og resten skæres i strimler.

1 bundt forårsløg, skåret i ringe.

Vinaigrette:

1 dl. olivenolie

2 spsk. honning

2 spsk. grovkornet sennep

2 spsk. æbleedikke

2 spsk. citronsaft

Drys:

150 g. fetaost (som I måske ved, så synes vi gedefeta er bedst)

2 store håndfulde cashewnødder, ristede på en tør pande

2 håndfulde græskarkerner, ristet på panden

Sådan gør du :

Start med at koge rødbederne med skræl på.  De skal koges møre,  hvilket tager 30-45 min. afhængig af størrelsen. Kog også quionoa og stil til afkøling efter kogning.  Imens skal alle grønsager gøres klar, vinaigrette piskes sammen,  nødder og kerner ristes og stilles til side.

Sådan anretter du salaten:

Quinoa blandes med halvdelen af vinaigretten og lægges i et stort salatfad. Her efter lægger du i rækkefølge bladsalaten, agurker, tomater og forårsløg.  Rødbederne lægges i små øer yderst på fadet. Herefter fordeles vinaigretten udover salaten  ved at hælde  den i en lang stråle, fetaen smuldres over salaten og til sidst drysses med nødder og kerner.