Salat med Soyamarinerede kikærter
Vi har en dejlig stor familie, som ligesom os elsker sund mad med masser af smag. Denne lækre salat med kikærter har vores søde nevø/fætter inspireret os med. Den smager fantastisk og er dejlig mættende. Tak til Rasmus.
Det skal du bruge:
Salat,
2 små hjertesalat, skyllet og slynget fri for vand og skåret i små stykker
1 bakke ruccola (75g.), skyllet og slynget fri for vand
2 røde peber, i fine tern
2 små rødløg, i fine tern
Drys,
1 dl. soltørrede tomater (jeg brugte dem i olie), skåret i grove stykker
50 g. pinjekerner, ristet lysebrune på hed pande
Soya-kikærter,
400 g. udblødte og kogte kikærter
1 1/2 spsk. soya
1 1/2 spsk. olivenolie
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. salt
Dressing,
2 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinsolie
1/2 spsk. honning
2 tsk. friskrevet ingefær
lidt salt
Sådan gør du:
Kikærter,
Bland kikærterne med soya, olivenolie og salt. Lad det trække mens ovnen opvarmes til 200 grader. Rør i blandingen en gang imellem. De spredes ud på en bageplade med bagepapir og bages i ca. 20 min til de er sprøde. Lad dem køle af.
Salat,
Bland salaten sammen og kom den i et serveringsfad. Læg det gerne lidt dekorativt med salaten i bunden og resten drysset oven på, miks så til sidst lagene lidt ind i hinanden.
Dressing,
Bland dresingen sammen og hæld det ud over salaten.
Til sidst hældes de afkølede soya-kikærter over og der drysses med de soltørrede tomater og pinjekerner.
Enjoy