Salat med Soyamarinerede kikærter

september 27, 2016 Slået fra Af Bønnebanden

Vi har en dejlig14459061_10209233363128546_421003633_n-292x300-1 stor familie, som ligesom os elsker sund mad med masser af smag. Denne lækre salat med kikærter har vores søde nevø/fætter inspireret os med. Den smager fantastisk og er dejlig mættende. Tak til Rasmus.

 

Det skal du bruge:

Salat,

2 små hjertesalat, skyllet og slynget fri for vand og skåret i små stykker

1 bakke ruccola (75g.), skyllet og slynget fri for vand

 2 røde peber, i fine tern

2 små rødløg, i fine tern

Drys,

1 dl. soltørrede tomater (jeg brugte dem i olie), skåret i grove stykker

50 g.  pinjekerner, ristet lysebrune på hed pande

Soya-kikærter,

400  g. udblødte og kogte kikærter

1 1/2 spsk. soya

1 1/2 spsk. olivenolie

1 tsk. hvidløgspulver

1 tsk. salt

Dressing,

2 spsk. olivenolie

 2 spsk. hvidvinsolie

1/2 spsk. honning

 2 tsk. friskrevet ingefær

lidt salt

Sådan gør du:

Kikærter,

Bland kikærterne med soya, olivenolie og salt. Lad det trække mens ovnen opvarmes til 200 grader.  Rør i blandingen en gang imellem. De spredes ud på en bageplade med bagepapir og bages i ca. 20 min til de er sprøde. Lad dem køle af.

Salat,

Bland salaten sammen og kom den i et serveringsfad. Læg det gerne lidt dekorativt med salaten i bunden og resten drysset oven på, miks så til sidst lagene lidt ind i hinanden.

Dressing,

Bland dresingen sammen og hæld det ud over salaten.

Til sidst hældes de afkølede soya-kikærter over og der drysses med de soltørrede tomater og pinjekerner.

Enjoy