Rosenkål med bacon, vinaigrette og parmesanost

februar 18, 2017 Slået fra Af Bønnebanden

Der er 2 ting som vi elsker at kombinere med grøntsager. Dene ene  er ost og den anden er bacon. I denne ret får du begge dele. Når der så samtidig hældes en skøn honning-senneps vinaigrette hen over,  så er smagen helt i top.

Mens jeg gjorde rosenkålene i stand, så blev jeg faktisk lidt fascineret af den fine form. De små søde kål er næsten som et frisk sommerhvidkål i miniformat

Retten kan bruges som tilbehør , men kan også sagtens gøre det ud for en hel ret. Vi valgte at spise den sammen med lidt soya spaghetti og det var virkelig lækkert.

I portionen er der nok som hovedret til 4 personer.

Dette skal du bruge:

1 kg. rosenkål

1 spsk. smør

250 g. god bacon

Vinaigrette,

4 spsk. olivenolie

1 spsk. honning

1 spsk. dijonsennep

2 tsk. æblecideredikke

1 spsk. citronsaft

Andet, 

1 dl. frisk revet parmesanost

Salt og friskkværnet peber

Tilbehør,

Soya spagehetti (eller anden pasta type)

God olivenolie

Ekstra parmesanost

Lidt krydderurter til pastaen f.eks. oregano eller basilikum

Sådan gør du:

Skyl rosenkålen, fjern de yderste blade, hvis de ikke er pæne og skær kålene i halve.

Skær baconen i tern og steg den gylden og sprød i  en dyb pande eller wok (vi bruger wok). Lad den efterfølgende dryppe af på lidt køkkenrulle.

Steg rosenkålene i smøret til de er møre og let lysebrune på midten.  Bland vinaigretten og smag den til. Den må godt være lidt skarp i smagen og samtidig pænt sød.Hæld baconen tilbage i wok-en og tilsæt vinaigrette og parmesanost.

Servering,

Server retten med lidt pasta som dryppes med en god olivenolie og drysses med krydderurter. Fang  lidt af den gode vinaigrette i bunden af serveringsskålen, for den smager så skønt. Drys gerne lidt ekstra parmesan over hele herligheden.

Enjoy