Rosenkål med bacon, vinaigrette og parmesanost
Der er 2 ting som vi elsker at kombinere med grøntsager. Dene ene er ost og den anden er bacon. I denne ret får du begge dele. Når der så samtidig hældes en skøn honning-senneps vinaigrette hen over, så er smagen helt i top.
Mens jeg gjorde rosenkålene i stand, så blev jeg faktisk lidt fascineret af den fine form. De små søde kål er næsten som et frisk sommerhvidkål i miniformat
Retten kan bruges som tilbehør , men kan også sagtens gøre det ud for en hel ret. Vi valgte at spise den sammen med lidt soya spaghetti og det var virkelig lækkert.
I portionen er der nok som hovedret til 4 personer.
Dette skal du bruge:
1 kg. rosenkål
1 spsk. smør
250 g. god bacon
Vinaigrette,
4 spsk. olivenolie
1 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
2 tsk. æblecideredikke
1 spsk. citronsaft
Andet,
1 dl. frisk revet parmesanost
Salt og friskkværnet peber
Tilbehør,
Soya spagehetti (eller anden pasta type)
God olivenolie
Ekstra parmesanost
Lidt krydderurter til pastaen f.eks. oregano eller basilikum
Sådan gør du:
Skyl rosenkålen, fjern de yderste blade, hvis de ikke er pæne og skær kålene i halve.
Skær baconen i tern og steg den gylden og sprød i en dyb pande eller wok (vi bruger wok). Lad den efterfølgende dryppe af på lidt køkkenrulle.
Steg rosenkålene i smøret til de er møre og let lysebrune på midten. Bland vinaigretten og smag den til. Den må godt være lidt skarp i smagen og samtidig pænt sød.Hæld baconen tilbage i wok-en og tilsæt vinaigrette og parmesanost.
Servering,
Server retten med lidt pasta som dryppes med en god olivenolie og drysses med krydderurter. Fang lidt af den gode vinaigrette i bunden af serveringsskålen, for den smager så skønt. Drys gerne lidt ekstra parmesan over hele herligheden.
Enjoy