Rodfrugter med belugalinser og sennepsdressing
Det her er helt klart en af favoritterne i vores familie. Det smager bare SÅ dejligt. Retten giver en masse forskellige smagsindtryk. Det lidt sure fra senneps-dressingen er skøn sammen med den søde smag af søde kartofler og pastinakker. Belugalinserne er lidt hårde og super fine med de blødere rodfrugter. Belugalinser kaldes for veganernes caviar, og det er forståeligt for de er absolut velsmagende og delikate.
Vi får næsten altid bagt torsk sammen med (torskefileter i ildfast fad, dryppet med olivenolie og drysset med karry-mango krydderi eller bare karry samt salt og peber, 20 min. ved 200 grader, ligesom rodfrugterne). Torsken er nemlig også rigtig god sammen med sennepsdressingen.
Der er til 4-5 personer af denne opskrift.
Det skal du bruge:
Rodfrugter,
2 spsk. olivenolie
4-6 pastinakker, skåret i tynde skiver (skær dem i skrå skiver, så de ikke bliver for små)
4 søde kartofler, skåret i tynde skiver
Salt og friskkværnet peber
Belugalinser,
2 dl. belugalinser, skyllede
4 dl. vand
1 stor fed hvidløg
Sennepsdressing,
2 dl. græsk yoghurt
1 spsk. sød dijonsennep (eller 1 tsk. dijonsennep og lidt ekstra honning)
1/2 spsk. honning
1 fed hvidløg, presset
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
Derudover,
100 g. ruccola, skyllet og slynget fri for vand
Persille til pynt
God olivenolie og lidt citronsaft
Sådan gør du:
Rodfrugter,
Vend rodfrugterne i olien , drys med salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 grader i 20 min.
Belugalinser,
Kog linserne med et hel fed skrællet hvidløg i 20 min. Hæld derefter vandet fra.
Sennepsdressing,
Rør dressingen sammen.
Servering:
Kom den skyllede ruccola i en serveringsskål, hæld linserne over og til sidst de bagte rodbrugter. Miks lagene lidt ind i hinanden, så det ser dekorativt ud. Pynt med små buketter persille. Det bliver ekstra lækkert, hvis man hver især drypper lidt god olivenolie og citronsaft over retten ved bordet. Brug dressingen som tilbehør både til retten og til torsken (hvis I får det til).
Enjoy