Portobello svampe med cremet mandelfyld
Uh ha da da..de her fyldte svampe er virkelig gode. Glæd dig.
Opskriften opstod for nogle måneder siden i et kreativt øjeblik, hvor der tilfældigvis var portobello svampe og aspargesbroccoli i køleskabet og det blev sammensat med andre sager til en ovenud skøn kombination af noget cremet, knasende, smagsfuldt og faktisk også ret sundt. Opskriften er til 2 fyldte svampe og det vil fint udgøre et måltid for 2 personer med lidt tilbehør, for de fleste, men er du ekstra sulten, kan du måske godt selv spise 2.
Vi fik det med krydret blomkålsris. Så skønt og nemt.
Det skal du bruge:
3 portobello svampe
1 lille rødløg, groft hakket
6 aspargesbroccolli, groft hakket
1 håndfuld mandler, hakkes groft
Olivenolie til stegning
Ca. 70 g. pikantost
Krydderier: salt, groft peber, piment d`espelette (hvis du ikke har det, kan bruge lidt cayennepeber).
Sådan gør du:
Sæt din oven på 200 grader.
Skær stilken af 2 af portobellosvampene og stil dem med toppen nedad i smurt ovenfast fad.
Den sidste portobello svamp hakkes lidt groft. Blancher det hakkede rødløg i olivenolie, tilsæt herefter hakket portobello og aspargesbroccoli og lad det stege ca. 5 min. inden de hakkede mandler tilsættes. Steg det hele 3-4 min. og held det op i en skål og tilsæt pikantost. Rør det hele godt sammen og kom fyldet i svampene. Steg det herefter i ovnen i 20 min. ved 200 grader.
ENJOY
