Ovnbagt blomkål med smeltet smør og persille
Ovnbagt blomkål med smeltet smør og drys af persille smager af dansk sensommer. Det er virkelig lækkert og kan stærkt anbefales. Forresten så er det også nemt og hurtigt at tilberede, for det passer sig selv i ovnen.
Det skal du bruge:
1 blomkål
2 spsk. olivenolie
2 spsk. smør, smeltet
1 håndfuld persille, skyllet og hakket groft
Salt og peber.
Sådan gør du:
Gør blomkålen ren og skær bladene af. Kom det i smurt ovnfast fad, smør det godt med olivenolie og bag det i ovnen ved 180 grader (varmluft) i 40-50 min., ind til det har fået en mørk gylden farve. Prik i det med en gaffel for at mærke om det er mørt. Det må stadig gerne have lidt bid. Tag blomkålet ud af ovnen og hæld smeltet smør over og drys godt med salt, peber og persille.
Server det med f.eks. ovnbagt laks og fuldkornspasta dryppet med olivenolie og drysset med parmesan.
Fif,
Prøv at drysse med frisk hakket esdragon, det er også rigtig lækkert.
Enjoy