Ølandsmorgenboller med chiafrø
Ummm… de her boller er virkelige gode. Ølandshveden giver en dyb og aromatisk smag, og så er bollerne dejlige luftige med en fin sprød skorpe. Du rører dem sammen (skal ikke æltes) om aftenen og kommer dem i ovnen, uden efterhævning, morgenen efter.
Der bliver ca. 15 boller af portionen.
Det skal du bruge:
25 g. gær
6 dl. koldt vand
300 g. ølandshvede
300 g. hvedemel
1 dl. græskarkerner
1/2 dl. chiafrø
1/2 dl. hakkede mandler
1/2 dl. soltørrede tranebær
2 tsk. salt
Sådan gør du:
Om aftenen,
Gæren udrøres i vandet og resten tilsættes. Det hele røres sammen til en fast men tyk grød konsistens.
Næste morgen,
Med 2 spiseskeer som dybbes i et glas vand undervejs, sættes bollerne på en bageplade og drysses med græskarkerner.
Bages ved 220 grader (varmluft ) i 18 min.
Gode råd: Du kan selvfølgelig bruge andre melsorter end de nævnte og også bruge andre typer kerner og fyld. Hvis du f.eks. skifter ølandshvede ud med durumhvede og undlader kerner mm., får du en mere italiensk lignende bolle, som også smager dejligt. Du skal så justere lidt på vandindholdet da det grove mel suger mere vand. Regn med 5 dl., hvis du bruger durummel istedet.
Enjoy
Hej Bønnebanden
Vi har nydt jeres morgenboller nogle gange nu:-) de smager skønt , dog har vi lavet en lille smule om på opskriften.
Den ene slags har vi erstattet ølandshvedemelen med manitobamel, og erstattet mandler og tranebær med græskarkerner og solsikkekerner.
Og vores anden udgave , har vi brugt tipo hvedemel istedet for ølandshvedemel, og erstattet med speltflager og fuldkornshvedemel.
Når vi bager dem sætter vi en bradepande ind i bunden af ovnen, hælder 2-3 dl kold vand i den varme bradepande og bager dem ved 300 grader , det giver en super lækker sprød skorpe.
Hilsen
Sofie og Hanne
Hej Hanne
Tusind tak for jeres inspiration. Det lyder lækkert med manitobamel og det med at bage ved 300 grader og vand i bradepanden skal straks prøves af. Vi vil have jeres version i morgen. Og den anden variant skal også snarest prøves af.
Kh. Bønnebanden
Hej Hanne
Vi har lavet jeres boller her til morgen og de er virkelig lækre.
Er det ok med dig, at jeg sætter opskriften på bloggen ?
Mvh. Bønnebanden
Ja det er helt okay:-)
[…] Ølandsboller med chiafrø […]