Ølandsmorgenboller med chiafrø

juli 29, 2016 Slået fra Af Bønnebanden

imageUmmm… de her boller er virkelige gode. Ølandshveden giver en dyb og aromatisk smag, og så er bollerne dejlige luftige med en fin sprød skorpe. Du rører dem sammen (skal ikke æltes) om aftenen og kommer dem i ovnen, uden efterhævning,  morgenen efter. 

Der bliver ca. 15 boller af portionen.

Det skal du bruge:

25 g. gær

6 dl. koldt vand

300 g. ølandshvede

300 g. hvedemel

1 dl. græskarkerner

1/2 dl. chiafrø

1/2 dl. hakkede mandler

1/2 dl. soltørrede tranebær 

2 tsk. salt

Sådan gør du:

Om aftenen,

Gæren udrøres i vandet og resten tilsættes. Det hele røres sammen til en fast men tyk grød konsistens.

Næste morgen,

Med 2 spiseskeer som dybbes i et glas vand undervejs, sættes bollerne på en bageplade og drysses med græskarkerner.

Bages ved 220 grader (varmluft ) i 18 min.

Gode råd: Du kan selvfølgelig bruge andre melsorter end de nævnte og  også bruge andre typer kerner og fyld. Hvis du f.eks. skifter ølandshvede ud med durumhvede og undlader kerner mm., får du en mere italiensk lignende bolle, som også smager dejligt. Du skal så justere lidt på vandindholdet da det grove mel suger mere vand. Regn med 5 dl., hvis du bruger durummel istedet.  

Enjoy