Mexicanske enchiladas med oksekød og 2 slags bønner

oktober 4, 2016 Slået fra Af Bønnebanden

14527598_10209313736297825_1379238446_nSkøn smagfuld ret med masser af bønner. Vi har lavet  retten middelstærk. Hvis du kan  lide mexicansk mad, når det er mere stærk, kan du vælge  en taco sauce, der er hot (vi har brugt medium) og/eller bruge et glas jalapenos  istedet for frisk grøn peber.

Der er til 5-6 personer i denne ret.

Det skal du bruge:

Enchiladas,

1 spsk. olivenolie

500 g. oksefars

1 grøn peber, skåret i små tern

2 løg, skåret i små tern

2 tsk. cayennepeber

2 tsk. spidskommen

Salt og peber

400 g. pintobønner, udblødte og kogte (brug evt. dåsebønner)

400 g. sorte bønner, udblødte og kogte (brug evt. dåsebønner)

8 bløde tortillas

200 g. revet cheddar ost

1/2 l. cremefraiche (gem halvdelen til servering)

1 glas taco sauce medium styrke (ca. 250 g.)

Drys,

Cremefraiche

3-4 forårsløg, skåret i fine ringe

Sådan gør du:

Enchiladas,

Steg kød, løg og peberfrugter i olie ind til kødet er gennemstegt. Tilsæt krydderier og bønner og lad det stege et par minutter mere.

Så skal enchiladas lægges i fad. Smør et ildfast fad (vi brugte størrelese 24x31cm). Læg først en 1/3 af tortillas i bunden, ryk dem i passende stykker så de dækker hele bunden, de må gerne overlappe hinanden. Herefter lægger du en 1/3 del af kød/bønneblandingen, 1/3 del af cremefraichen lægges i klatter og fordeles oven kød-bønneblandingen (husk at tage halvdelen af cremefraichen fra til senere, så du skal kun bruge 2,5 dl. i enchiladas) og til sidst kommer du 1/3 del af tacosaucen. Gentag det hele. I det sidste lag gør du det omvendt, først tortillas, så tacosauce, derefter cremefraiche og så kød-bønneblandingen. Til sidst drysses med cheddarost.  Dæk fadet med staniol og kom retten i ovnen ved 180 grader i 25 min. Herefter tages staniolen af og retten får 10 min.mere i ovnen.

Ved servering,

Drys med forårsløg og giv cremefraiche til.

Enjoy