Mexicanske enchiladas med oksekød og 2 slags bønner
Skøn smagfuld ret med masser af bønner. Vi har lavet retten middelstærk. Hvis du kan lide mexicansk mad, når det er mere stærk, kan du vælge en taco sauce, der er hot (vi har brugt medium) og/eller bruge et glas jalapenos istedet for frisk grøn peber.
Der er til 5-6 personer i denne ret.
Det skal du bruge:
Enchiladas,
1 spsk. olivenolie
500 g. oksefars
1 grøn peber, skåret i små tern
2 løg, skåret i små tern
2 tsk. cayennepeber
2 tsk. spidskommen
Salt og peber
400 g. pintobønner, udblødte og kogte (brug evt. dåsebønner)
400 g. sorte bønner, udblødte og kogte (brug evt. dåsebønner)
8 bløde tortillas
200 g. revet cheddar ost
1/2 l. cremefraiche (gem halvdelen til servering)
1 glas taco sauce medium styrke (ca. 250 g.)
Drys,
Cremefraiche
3-4 forårsløg, skåret i fine ringe
Sådan gør du:
Enchiladas,
Steg kød, løg og peberfrugter i olie ind til kødet er gennemstegt. Tilsæt krydderier og bønner og lad det stege et par minutter mere.
Så skal enchiladas lægges i fad. Smør et ildfast fad (vi brugte størrelese 24x31cm). Læg først en 1/3 af tortillas i bunden, ryk dem i passende stykker så de dækker hele bunden, de må gerne overlappe hinanden. Herefter lægger du en 1/3 del af kød/bønneblandingen, 1/3 del af cremefraichen lægges i klatter og fordeles oven kød-bønneblandingen (husk at tage halvdelen af cremefraichen fra til senere, så du skal kun bruge 2,5 dl. i enchiladas) og til sidst kommer du 1/3 del af tacosaucen. Gentag det hele. I det sidste lag gør du det omvendt, først tortillas, så tacosauce, derefter cremefraiche og så kød-bønneblandingen. Til sidst drysses med cheddarost. Dæk fadet med staniol og kom retten i ovnen ved 180 grader i 25 min. Herefter tages staniolen af og retten får 10 min.mere i ovnen.
Ved servering,
Drys med forårsløg og giv cremefraiche til.
Enjoy