Mexicansk sin carne bønnegryde
Denne gryderet er spækket med smag og sunde skønne sager.
Selvom du måske elsker kød, så vil vi godt love dig, at du ikke kommer til at mangle det i denne vegetarret, for den er fyldig, kraftfuld og har masser af smag.
Der er rigeligt til 5 voksne i denne portion.
Det skal du bruge:
1 spsk. olivenolie
2 løg, skåret i tynde strimler
2 hvidløg, pressede
2 grønne peberfrugter, skåret i korte strimler
1 squash, skåret i kvarte tern
2 dl. fuldkornsris
2 dl. grønne linser
8 dl. grønsagsbouillon (vand + 2 terninger)
1 tsk. cayennepeber
2 tsk. spidskommen
1 tsk. paprika
400 g. sorte bønner, udblødte og kogte (brug evt. dåsebønner)
2 dåser cherrytomater, hæld væsken fra
1 dåse mexicansk salsa (350 g.), medium styrke
175 g. revet cheddarost
Salt og friskkværnet peber
Drys,
Frisk koriander
Sådan gør du:
Steg løgene klare i olien og kom hvidløg, peberfrugter og squash ved. Steg det i et par minutter og kom ris og krydderier ved og lad det stege med et minuts tid. Hæld bouillon og linser ved. Nu skal det koge i ca. 40 min. til linser og ris er møre.
Hæld overskydende væske fra. Kom bønner, cherrytomater, salsa og cheddarost ved og kog det igennem til osten er smeltet.
Server retten med drysset koriander. Et godt glas rødvin passer fint til 🙂
Enjoy