Lækre Linsedeller
Kender du de skønne grønne Du puy linser ?
Hvis ikke, så vil jeg anbfale dig at stifte bekendskab med dem. De er ligesom andre linser fyldt med proteiner og så har de en dejlig fast konsistens efter kogning, hvilket gør dem lette at anvende i salater, gryderetter og som erstatning for kød i frikadeller og bøf. De skal kun koges i 20-25 minutter.
Jeg havde en rest fra i går og kastede mig derfor ud i linsefrikadeller i dag. Vi syntes ,at de blev ret vellykkede :-). Du kan også vælge at forme farsen til bøffer og bruge dem til en lækker burger.
Iøvrigt en god ide at koge til flere dage og så lave forskellige retter i dagene efter.
Portion giver ca. 12 frikadeller
Det skal du bruge:
2 rødløg
2 store gulerødder
150 g. broccoli (jeg brugte frosne som optøede inden)
2,5 dl. kogte De puy linser (grønne linser, købt i SuperBrugsen)
2 æg
2 dl. fuldkonshvedemel (eller sorghummel, hvis det skal være glutenfri )
2 store fed hvidløg, presset
2 tsk. karry
1 tsk. gurkemeje
1/4 tsk. cayennepeber
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
Smør eller kokosolie til stegning
Sådan gør du:
Rødløg, gulerødder og broccoli hakkes eller rives fint. Det gøres nemmest ved at komme det i foodprocesser. De hakkede grønsager blandes med resten af ingredienserne . Formes til frikadeller som steges på panden ved middelvarme i ca. 8 min på hver side. Eller steg dem i ovnen v. 200 grader i 20 minutter
Spis de lækre deller med en god salat, pandestegte grønsager eller noget helt tredje.
Enjoy