Lækkert og hurtigt grønsagsfad

Her kommer en ide til de ide-forladte dage.  Kende du også den slags   dage ?

Nogen gange skal det hele bare gå lidt stærkt og du står måske med en masse rester af grønsager, som du ikke rigtig ved, hvad du skal stille op med.  Alle grønsager, som egner sig til at blive bagt i ovnen, kan bruges til denne ret.

Hvis du ikke har rester kan du med fordel lave den af grønsager, som
du køber ind til retten. Uanset, så er det en meget nem og hurtig måde at få masser af grønsager bikset sammen på  i en fart.

Det skal du bruge:

Masser af grønsager eller grønsagsrester. Det kan f.eks være kål, broccoli, rodfrugter, squash, græskar, hokkaido, halve citroner, løg, hvidløg, bladselleri, svampe,  fennikel, asparges eller champignon .

Andet:

 Kerner (f.eks. græskar eller solsikke),  edamamebønner, kogte kikærter (gerne vendt i olie med krydderier) og nødder,

Olivenolie, krydderier, salt og peber.

Drys:

Friske krydderurter og god olie (hampefrøolie, hørfrøolie eller olivenolie)

Tilbehør:

Humus, aioli, ristet rugbrød eller måske lidt kød.

Fra gåtur rundt om Bølling Sø i det smukke efterår.

Sådan gør du:

Klargør alle grønsagerne og skær dem i stykker der passer til,  at de skal have ca. 20-25  min.  i ovnen, f.eks. skal kål  skæres i store stykker og rodfrugter skal i mindre stykker. Vend alle grønsagerne i olie.  Fordel   dem på en bageplade. De grønsager som hurtigst bliver færdig eller nemt bliver brune, kan du med fordel lægge nederst. Det hele krydres med krydderier, sat og peber.

Kom til sidst nødder, kerner, bønner og/eller kikærter øverst.

Bag i ovnen ved 200 grader i 30 min..

Hæld meget gerne lidt god olie over og husk lækkert tilbehør.


Sådan kan en masse grønsagsrester nemt blive til sund, let og lækker aftensmad.

Jeg bruger iøvrigt også stilke fra f.eks. broccoli og grønkål,  så smid ikke dine stilke ud. De bagte citroner er lækre at klemme ud over retten.

Vi elsker også at komme hele hvidløgsfed med skræl i retten.  De bliver så skønne, når de bages på den måde. Efter min menig skal der helst altid være et par løg skåret i både med i fadet.  De bliver så lækre søde og smagsfyldte, når de bages

Vi laver ofte den slags grønsagsfade, når vi har mange rester eller når kreativiteten er fraværende.

 

Det slå mig tit, at madlavning slet ikke behøver at være tidskrævende og kompliceret for at være lækkert.  Prøv det af og kom meget gerne med inspirerende ideer.

Her med bland andet Hokkaido, squash , løg, hvidløg, stænger fra grønkål og kikærter vendte i olie og krydderier.
Her er der blandt andet kartofler, små gulerødder, edamamebønner, halve hvidløg og rosmarinstilke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *