Kartofler med citronperler

juli 25, 2016 Slået fra Af Bønnebanden

imageI denne ret får kartoflerne mange flere proteiner, og  det er samtidig en dejlig fornyelse af klassisk tilbehør. Perlerne er sprøde og smager dejlige friske af citron.

 

 

 

 

Det skal du bruge:

Citronperlerne,

400 g. udblødte og kogte kikærter

2 fed hvidløg

1 dl. citronsaft

Salt og friskkværnet peber

Kartoflerne,

1 kg. kartofler skåret i store tern

1/2 dl. olivenolie

Følgende drysses/hældes over til sidst:

1/2 dl. citronsaft

1/2 dl. olivenolie

Flagesalt

Tørret og frisk oregano

Sådan gør du:

Start med at marinere kikærterne i citronsaft og hvidløg og lad dem ligge i marinaden ind til kartoflerne er færdige i ovnen.

Kartoflerne blandes med olien og steges i ovnen ved 200 grader i 45 min.

Kikærterne steges på en hed pande i olivenolie, indtil de har taget farve. Drysses med salt og peber.

Anretning:

Kartoflerne hældes i serveringsfad og drysses godt med tørret oregano og flagesalt . Citronperlerne hældes over. Hæld citronsaft og olivenolie ud over det hele  i fine stråler. Drys frisk oregano over. 

Enjoy