Kartofler med citronperler
I denne ret får kartoflerne mange flere proteiner, og det er samtidig en dejlig fornyelse af klassisk tilbehør. Perlerne er sprøde og smager dejlige friske af citron.
Det skal du bruge:
Citronperlerne,
400 g. udblødte og kogte kikærter
2 fed hvidløg
1 dl. citronsaft
Salt og friskkværnet peber
Kartoflerne,
1 kg. kartofler skåret i store tern
1/2 dl. olivenolie
Følgende drysses/hældes over til sidst:
1/2 dl. citronsaft
1/2 dl. olivenolie
Flagesalt
Tørret og frisk oregano
Sådan gør du:
Start med at marinere kikærterne i citronsaft og hvidløg og lad dem ligge i marinaden ind til kartoflerne er færdige i ovnen.
Kartoflerne blandes med olien og steges i ovnen ved 200 grader i 45 min.
Kikærterne steges på en hed pande i olivenolie, indtil de har taget farve. Drysses med salt og peber.
Anretning:
Kartoflerne hældes i serveringsfad og drysses godt med tørret oregano og flagesalt . Citronperlerne hældes over. Hæld citronsaft og olivenolie ud over det hele i fine stråler. Drys frisk oregano over.
Enjoy