Kålsalat med quinoa, blåbær og abrikos
Denne salat er propfyldt med sunde sager, fyldig og smager skønt. Spis den for eksempel med et par gode grillpølser. Grønkål holder sig frisk i køleskabet i mange dage, så du kan med fordel lave en stor portion og bruge af det i dagene efter. Når du kommer quinoa i din salat bliver den fyldt ekstra op med masser af gode fibre og proteiner. Kog eventuelt en stor portion og fyld det i dine grønsager og salater i de næste dage.
Det skal du bruge:
Til 4 personer er der nok til et helt måltid. Du behøver ikke kartofler eller andet til at fylde måltidet op.
Salat,
1 1/2 dl. quinoa
3 dl. vand
400 g. grønkål
2 avokado i små tern
4 abrikoser i tynde både (hvis du kan få fat i dem, ellers brug nektariner eller ferskner)
150 g. blåbær
1 dl. mandler
100 g. gedefeta skåret i små tern (du kan også bruge feta fra køer eller salattern)
Dressing,
1/2 dl. rapsolie
1/2 dl. citronsaft
1 spsk. honning
1 1/2 tsk. dijonsennep
1/2 tsk. salt
friskkværnet peber
Sådan gør du:
Start med at tilberede quinoa. Skyl den grundigt under rindende og kog den vandet i 20 min. Rør den løs med en gaffel og hæld den ud på en tallerken, så den kan afkøle mens resten laves.
Herefter rister du mandlerne på en hed pande uden fedtstof til de er blevet lysebrune (når du gør det trænger smagsstofferne i mandlerne frem).
Nu skal grønkålene gøres klar. Pil bladene fra stilkene, kom dem i en skål og skyl dem ad flere omgange til vandet er rent. Slyng vandet fra i en salatslynge eller dup dem godt med køkkenrulle eller viskestykke. Så snittes kålen i forholdsvis små stykker.
Bland dressingen og kom den kålen i og lad den trække mens resten gøres færdigt.
Bland alle grønsager, feta og den afkølede quinoa i. Vi synes, at det ser flot ud, at komme salater i et bredt fad eller en skål. Vi lægger altid de mest dekorative ting øverst i skålen (eller tager lidt fra til pynt). Her har vi mest aprikos, blåbær og nødder øverst.
Enjoy