Italiensk minestronesuppe med ostebrød

september 6, 2016 Slået fra Af Bønnebanden

imageVi elsker suppe hjemme hos os. Det er efterhånden blevet til en fast mandagsret. Oven på weekenden trænger vi tit til lidt let mad, og så er en smagfuld suppe fyldt med grøntsager lige sagen.  Minestronesuppe er en af favoritterne. Suppen bliver ekstra smagsuld, når der dryppes med krydderurter og citronsaft til sidst.

Det skal du bruge:

1 spsk. olie

150 g. bacontern

2 løg, skåret i tern

3 fed hvidløg, hakket

2  l. grøntsagsbouillon

1 squash, skåret i kvarte skiver

2 store gulerødder, skæret i kvarte skiver

4 stængler bladselleri, skåret i skiver

4 store tomater, skåret i små tern (skær inderstokken med kernen ud. Det gøres nemmest med en spiseske)

200 g. hvide bønner

Drys godt med salt og friskkværnet peber

Drys,

1/2 dl. friskhakket persille

1/2 dl. friskhakket basilikum

Saft fra 1-2 citroner

Sådan gør du:

Start aftenen inden med at skylle bønnerne og læg dem i blød til næste aften i rigeligt vand. Steg bacon, løg og hvidløg i olien i et par minutter. Kom bønnerne i og kog i 30 minutter. Tilsæt resten af grøntsagerne og kog i yderlig 20 minutter. Smag til med salt og peber.

Servering:

Drys med krydderurter og citronsaft ved bordet.

Tilbehør:

Vi kan rigtig godt lide denne type brød sammen med:

Nogle skiver brød (f.eks. flutes eller franskbrød, må gerne være fra dagen før), der smøres med en god pesto og drysses over med revet ost. Gratiner i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter (til osten er smeltet og lysebrun).

Det er også rigtig lækkert med friskbagt brød med persillepesto.

Se opskrift på persillepesto her:

http://bønnebanden.dk/persillepesto/

Enjoy