Italiensk frittata med grønkål og kartofler
Så har efteråret gjort sit smukke indtog både i butikkerne og udenfor, hvor de fantastiske farver pryder landskabet. Hvor er det bare SKØNT.
Butikkerne er fyldte med herligheder som kål, rodfrugter, græskar og meget andet ganeguf …skønt… skønt
Hjemme hos os spises der rigtig meget kål for tiden og i aftes stod det på frittata med grønkål og kartofler. Den smagte så lækkert, at jeg bare måtte dele den med jer.
Hvis du ikke er blevet introduceret til frittata før, så kan det varmt anbefales at få det på repertoiret. Det er skøn, let, lækker mad, som er nemt at lave og som kan varieres i det uendelige alt efter hvilke grønsager, der er sæson for.
Nogen gange laves frittata på en stegepande, men jeg synes, at det er nemmeste at bage den færdig i ovnen .
Der skal bruges kogte kartofler i denne. Jeg kogte mine kartofler i mikrobølgeovnen i 8. min. ved fuld effekt med 1 dl. vand. Jeg brugte en Tupperware skål med låg som er egnet til formålet , måske har du en anden egnet beholder. Det sparer tid og energi fremfor almindelig kogning. En rest fra dagen før er jo også vældig belejligt
Det skal du bruge:
150 g. grønkål, skåret i store grove stykker
500 g. kogte kartofler, gerne med, skræl skåret i tern
Smør til stegning
8 æg
3 dl. youghurt naturel
Salt og peber
100 g. gedefetaost eller anden ost, f.eks revet emmentaler eller vesterhavsost
Andet:
Olivenolie,
Krydderurter
Tilbehør
Mulighederne er mange , f.eks ristet rugbrød, salat eller måske lidt kød eller fisk. Vi fik ristet rugbrød med humus og det var så skønt.
Sådan gør du:
Start med at koge kartoflerne, hvis du ikke har en rest. Kog dem evt. i microbølgeovnen som beskrevet ovenfor.
Skyl og skær kålen groft. Steg kål og kartofler på en pande indtil kålen er faldet lidt sammen .
Tænd ovnen på 200 grader og smør en tærteform med smør eller olie.
Pisk æg og yoghurt sammen, tilsæt salt og peber .
Hæld kål og kartofler over i tærteformen, smuldre osten over og kom til sidst æggeblandingen over. Bag frittata i ovnen i ca. 30 min.
Drys evt lidt krydderurter over og dryp gerne lidt god olivenolie over retten.
Enjoy