Indisk Curry med kylling, kikærter og spinat
Med temperaturer udenfor, der ligger omkring nulpunktet, så er det dejligt med lidt “hot” indisk curry.
Vi vil som altid gerne have at maden smager dejligt og at den samtidig er fyldt med sunde sager. Det gælder også denne ret, som er godt krydret og fyldt med smag, samtidig med, at den er fyldt med sunde sager fra blandt andet kikærter, spinat, ingefær, hvidløg og kylling. Den er moderat stærk og tilpasset danske ganer, men du kan jo skrue op eller ned for krydderierne, som det passer dig.
Det skal du bruge:
500 g. kyllingebryst, skåret i tern
1 spsk. smagsneutral kokosolie
2 løg, skåret i 2-3 cm. tynde strimler
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk. hakket frisk ingefær
1 spsk. spidskommen
2 tsk. gurkemeje
2 tsk. garam masala
1/2-1 tsk. cayennepeber,
1 dåse kokosmælk (Den økologiske fra Coop er cremet og lækker)
2 dl. vand.
400 g. udblødte og kogte kikærter, brug evt. dem fra dåse, hvis du ikke har kogte kikærter i fryseren (det har vi næsten altid)
150 g. frisk spinat, skyllet og slynget fri for vand
Salt og peber
Andet:
Giv gerne lidt brød til, Naan brød er rigtig lækkert sammen med.
Drys evt. med koriander eller lidt persille.
Sådan gør du:
Start med at stege kylling i kokosolien i en wok eller stor gryde. Når det har taget farvet, tilsætter du løget og stger videre, indtil det er blevet klar, herefter tilsættes hvidløg og ingefær og der omrøres et lille minuts tid inden krydderierne tilsættes. Når krydderierne er brændt af tilsættes resten af ingredienserne udtagen kikærter og spinat. Lad det koge i 10 min. og tilsæt herefter kikærter og lad det koge yderlig 10 min. Spinaten tilsættes til sidst og der omrøres indtil spinaten er faldet sammen. Smag til med salt og peber.
Server retten i dybe tallerkener med brød og drys af koriander eller persille.
Enjoy