Indbagt laks med spinat og quinoa

Ummm…. laks, spinat, hvidløg og flødeost, så er smagsløgene aktiveret på bedste vis. Når der så kommer quinoa og butterdej hen over, så har du en ret, der ikke kræver andet tilbehør (det skulle da lige været et glas køligt hvidvin).

Sundheden er altid i fokus, når vi laver mad og det gælder også denne ret. Den er fyldt med omega 3 fra  laksen, proteiner fra quinoa og laksen samt masser af fibre, vitaminer og mineraler fra de andre ingredienser.

Det skal du bruge:

700 g. fersk laks

1/2 dl. friskpresset citronsaft

2 dl. quinoa

1 kg. frossen (optøet) helbladet spinat

2 løg, hakket groft

1 spsk. smør

2 fed hvidløg, hakket fint

Evt. 1/2-1 middelstærk Chili,  finthakket. Hvis du godt kan lide at maden får lidt bid, så er det en god ide at tilsætte chili, men retten er også virkelig lækker i den lidt blidere version uden chili.

200 g. flødeost

1 rulle butterdej

Sådan gør du:

Start med at koge quinoa efter anvisning på pakken.

Herefter steger du løgene gyldne i smørret. Steg hvidløgene  og chili med et øjeblik. Hæld overskydende vand fra den optøede spinat og tilsæt spinaten. Når det er ved at være gennemvarmet tilsættes flødeost og salt og peber. Til sidst tilsættes den kogte quinoa.

Smør et ildfast fad. Skær eventuel skind fra laksen og læg den i et fadet, hæld citronsaft over og krydder med salt og peber. Fordel spinatblandingen over laksen og læg til sidst butterdej over. Smør eventuelt lidt smeltet smør eller oliemargarine over butterdejen og stik lufthuller i med en gaffel.

Retten bages i ovnen ved 200 grader i 30 min. Lad den afkøle ca. 10 minutter inden den spises.

Enjoy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *