Grønkålstærte med bacon og emmentaler
Vi har fået denne tærte til aften i dag og den skal på bloggen med det samme, for den er bare lækker.
Kombinationen af bacon, grønkål, emmentalerost og den bløde æggemasse samt den sprøde tærtebund er helt i top. Den er med det samme røget ind på voret favoritliste.
Det skal du bruge:
Tærtefyld,
100 g. bacontern, tørristet
150 g. grønkålsblade, skyllet og snittet (Jeg købte en pose i Super Brugsen som var klar til brug, dejligt nemt)
4 æg
400 g. græsk youghurt
100 g. emmentaler, revet (smager bedst med et helt stykke som nemmest hakkes i minihakker)
1 stort hakket løg
1 spsk. olivenolie
2 tsk. salt og friskkværnet peber
Tærtebund,
150 g. fuldkonshvedemel
150 g. hvedemel
100 g. græsk youghurt
1 dl. vand
40 g. olivenolie
2 tsk. salt
Sådan gør du:
Tærtebund,
Start med at røre alting sammen til tærtebunden. Smør et tærtefad og tryk dejen ud i fadet. Forbages i ovnen ved 180 grader (varmluft) i 15 min. Du kan med fordel stege baconternen i ovnen samtidig.
Tærtefyld,
Steg løget klar i olien og stil det til side. Bland alle ingredienser til fyldet sammen. Når tærten er færdig i ovnen, kommer du først løg og bacon på bunden og herefter hældes fyldet ovenpå. Bag tærten ved 180 grader igen i ca. 30 min.
Enjoy