Grillede grøntsager med parmesanbomber
Du kan nemt forny dine grillede/ovnbagte grøntsager ved at komme disse sprøde og lækre parmesan-kikærter ovenpå. Du får samtidig en mere fyldig og mættende ret, hvor du ikke behøver andet til et aftensmåltid end lidt godt brød eller måske lidt kød.
Det skal du bruge:
Parmesanbomber,
400 g. udblødte og kogte kikærter
1 spsk. olivenolie
50 g. frisk parmesanost
1 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. oregano
1/2 tsk. cayennepeber
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
Grøntsager,
2 spsk. olivenolie
2 squash, skåret i tynde skiver
2 auberginer, skåret i tynde skiver
250 g. champignon
2 rødløg, skåret i tynde både
Du kan selvfølgelig anvende de grøntsager, som du har allermest lyst til.
Salt og peber
Drys,
Friske hele basilikumblade
Sådan gør du:
Grillede grøntsager,
Gør alle grøntsagerne klar og smør dem med olie (nemmest i en frostpose, hvor olien hældes i og rystes rundt) grill dem på havegrillen eller kom dem i ovnen ved 200 grader i 20 minutter (hvis du kommer kikærtene ind i ovnen på samme tid, sparer du lidt på strømmen). Drys med salt og peber.
Parmesanbomber,
- Parmesan smuldres til en grov pulver (nemmest i minihakker) og krydderierne og olie blandes i. Kikærterne blandes i parmesanblandingen og kommes derefter på en badepande. Bages i 25-30 min. ved 200 grader til de er lysebrune og sprøde, rør i dem undervejs 1-2 gange, så osteblandingen bliver fordelt.
Andretning:
Kom grønsagerne i et serveringsfad og drys parmesanbomberne over. Drys til sidst masser af basilikumblade over (det ser lækketr ud, hvis parmesanbomberne og basilikumbladene lægges i grupper på fadet).
Enjoy