Fyldig salat med søde kartofler, perlespelt og ahornsirupvinaigrette
Som du måske allerede har fundet ud af, så elsker vi at komponere fyldige salater, der gør det ud for et helt måltid. Du kan sagtens udskifte de søde kartofler i denne ret med andre grøntsager, f.eks. hokkaido græskar eller butternut squash.
Hvis du gerne vil have lidt kød, er der også plads til dette. Brød med humus, pesto eller aioli er også skønt til.
Der er rigeligt til 5 voksne i denne portion.
Det skal du bruge:
Salat,
1,5 dl. ukogte perlespelt
2 søde kartofler (800 g. ), skrællet og skåret i små tern
2 spsk.olivenolie
Flagesalt og peber
1 dl. græskarkerner
1dl. tørrede tranebær
75 g. ruccola, skyllet og slynget fri for vand
1 rødløg, fint hakket
100 g. feta (vi kan jo bedst lide gedefeta)
Vinaigrette,
2 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecideredikke
2 spsk. ahornsirup
Pynt,
Citronmelisse eller hvad du har eller har lyst til.
Sådan gør du:
Salat,
Start med at koge perlespelten efter anvisningen på pakken. Vend de søde kartofler i olien og bag dem i ovnen i ca. 20 min ved 200 grader til de er møre. Drys kartoflerne med flagesalt og peber og spred dem eventuelt ud på en tallerken, så de afkøler hurtigt. Hæld overskydende vand fra perlerne og lad også dem afkøle. Rist græskarkernerne på hed pande til de er færdige med at poppe.
Vinaigrette,
Bland alt sammen.
Anretning,
Kom ruccola i en stor skål. Kom de andre ingerdienser i så de ligger lidt i lag. Først perlespelt, så kartofler, derefter smuldret feta, så rødløg, græskarkerner og tranebær. Rør lagene lidt ind i hinanden, så det ser dekorativt ud. Hæld til sidst vinaigretten over og pynt med citronmelisse.
Enjoy