Efterårssalat med danske æbler
Vi har været så heldige, at vi har fået en kasse danske æbler af vores naboer. Det er sorten Filippa og de er fantastiske i mange retter. De er let syrlige og allerbedst, når de indgår i en ret, hvor der også er sødme.
Denne salat opstod af, hvad vi lige havde i køleskabet og vi må sige, at vi er ret begejstrede. Salaten har en fin balance mellem netop det let syrlige og det let søde og så er der både knas og blødhed i salaten. Den har været vores favorit efterårssalat i år og er allerede blevet lavet mange gange.
Du kan sagtens variere den. Kom f.eks. granatæblekerner i og valnødder i stedet for tørrede tranebær og mandler.
Det skal du bruge:
Salat
1/2 rødt spidskål, skåret i fine korte strimler
50 g. frisk grønkål, skyllet og skåret i små stykker (køb det gerne i en pose, der er klar til brug, skyllet og skåret 😉 )
2 tsk. sukker
2 æbler, skåret i tern (skrald det, hvis det er nødvendigt ellers skal det bare vaskes)
75 g. tørrede tranebær, gem lidt til pynt
50 g. mandler, grofthakkede, gem dem til sidst
Dressing
1/2 dl. rapsolie
1 1/2 spsk. skovbæredikke, brug evt. en anden edikke/balsamico med bær, men husk så at smage til, da de er forskellige i styrke
1 spsk. honning
2 tsk. citronsaft
1/2 tsk. salt
Sådan gør du:
Skyl og snit spidskål og grønkål. Kom det i en serveringsskål og bland sukkeret i. Sukkeret trækker væske ud af kålet og gør det mere sprød. Lad det stå og trække imens du blander dressingen og kom derefter æbler og tranebær i salaten. Hæld dressingen over og bland det hele godt. Kom mandlerne på til sidst og pynt med lidt tranebær.
Enjoy