Cremet linsesuppe med søde kartofler

oktober 6, 2017 Slået fra Af Bønnebanden

Det er altid skønt med varm suppe på en kold efterårsdag og med denne lækre cremede linsesuppe, får du også en mættende ret, der er hurtig at lave og fyldt med sunde råvarer.

Det skal du bruge:

1 spsk. olivenolie

1 stort løg, skåret i tern

2 fed hvidløg, pressede

1 tsk. ingefærpulver

1/2 tsk. rød karrypasta (evt. 1 tsk., hvis suppen skal være lidt stærk )

500 g. sød kartoffel, skåret i tern

2 store gulerødder, skåret i tern

7 dl. bouillon ( 1 1/2 terning plus vand eller en god fond)

1 1/2 dl. røde linser, skyllet under den rindende hane og tjekket for urenheder

1 spsk . fish sauce

1 spsk. lime juice

1 dåse kokosmælk, den økologiske fra coop er  lækker og cremet

Salt og peber

Topping

Brug evt. lidt grønt drys, f.eks. persille eller koriander

Top evt.  også med en god klat creme fraiche

Tilbehør

Fuldkornsbrød i skiver eller nogle gode krydrede vafler.

Sådan gør du:

Steg løget i olien til det er klart uden at blive brun, kom hvidløgene i til sidst og lad dem stege med et øjeblik. Kom ingefær og karrypasta i og lad det stege med i ca. 1/2 minut. Kom resten af ingredienserne i undtagen kokosmælk og lad det hele koge i ca. 20 minutter til kartofler og gulerødder er møre. Blend herefter suppen med en stavblender og kom derefter kokosmælken i og varm den op igen under omrøring. Smag til med salt og peber

Server suppen med lidt grønt drys, lidt creme fraiche og et par skiver brød.

Enjoy