Cremet linsesuppe med søde kartofler
Det er altid skønt med varm suppe på en kold efterårsdag og med denne lækre cremede linsesuppe, får du også en mættende ret, der er hurtig at lave og fyldt med sunde råvarer.
Det skal du bruge:
1 spsk. olivenolie
1 stort løg, skåret i tern
2 fed hvidløg, pressede
1 tsk. ingefærpulver
1/2 tsk. rød karrypasta (evt. 1 tsk., hvis suppen skal være lidt stærk )
500 g. sød kartoffel, skåret i tern
2 store gulerødder, skåret i tern
7 dl. bouillon ( 1 1/2 terning plus vand eller en god fond)
1 1/2 dl. røde linser, skyllet under den rindende hane og tjekket for urenheder
1 spsk . fish sauce
1 spsk. lime juice
1 dåse kokosmælk, den økologiske fra coop er lækker og cremet
Salt og peber
Topping
Brug evt. lidt grønt drys, f.eks. persille eller koriander
Top evt. også med en god klat creme fraiche
Tilbehør
Fuldkornsbrød i skiver eller nogle gode krydrede vafler.
Sådan gør du:
Steg løget i olien til det er klart uden at blive brun, kom hvidløgene i til sidst og lad dem stege med et øjeblik. Kom ingefær og karrypasta i og lad det stege med i ca. 1/2 minut. Kom resten af ingredienserne i undtagen kokosmælk og lad det hele koge i ca. 20 minutter til kartofler og gulerødder er møre. Blend herefter suppen med en stavblender og kom derefter kokosmælken i og varm den op igen under omrøring. Smag til med salt og peber
Server suppen med lidt grønt drys, lidt creme fraiche og et par skiver brød.
Enjoy