Boller med grønt

juli 25, 2016 Slået fra Af Bønnebanden

imageBroccoliboller er en sund og lækker måde at sikre sig grøntsager på, og derudover er de helt uden hvedemel. De er luftige, delikate og gode til frokosten eller som mellem-måltid. Dertil skal det tilføjes, at de både er uden laktose og gluten.

 

Der bliver ca. 9 boller af portionen.

Det skal du bruge:

1 broccoli (600-700 g.)

2-3 gulerødder

4 æg

3 spsk. fiberpulver, FiberHUSK (loppefrøskaller). Kan købes i Matas og i nogle dagligvareforretninger

1/2 dl. solsikkekerner

Salt

Peber

Solsikkekerner til topping 

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 graders varmluft.

Start med at skyl broccolien, skær kanten af stokken og skær den i grove tern. Kom det dernæst i en minihakker til det er nogenlunde fint og hæld det over i en skål. (Tag evt. stykkerne fra stokken sammen til sidst, idet de tager længere tid at hakke fint.)

Skræl gulerødderne. Skær dem i grove stykker, og kom dem i minihakkeren til det er nogenlunde fint. Kom det dernæst i skålen med broccolien.

I skålen tilsættes æg, fiber HUSK, solsikkekerner, salt og peber. Det blandes godt sammen.

Lad dernæst dejen hvile i 15 minutter, indtil fiberen har opsuget det meste af væsken. (Hvis det alligevel ikke er lykkedes, kan du tage en si og forsigtigt presse væsken ud af dejen.)

Form dernæst 9 boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Drys solsikkekerner over boller og tryk dem let ned for at sikre, at kernerne sidder fast.

Bag bollerne i 25-35 minutter (til de har fået en let brunlig overflade). 

Enjoy