Bland- bag-spis boller
I mit køkken arbejdes der fortiden med glutenfri-bagning. Det er et meget spændende univers, jeg har begivet mig ud i…
I den forbindelse opstod ideen om at bage boller med bagepulver og dermed undgå tidskrævende hævning.
Det er der kommet nogle skønne og hurtigt lavede boller ud af.
Det skal du bruge:
250 g. havregryn (evt. glutenfri)
300 g. græsk yoghurt (eller anden surmælksprodukt)
2 æg
1/2-1 1/2 dl. vand (justeres efter hvor tyk surmælksprodukt du bruger)
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
Sådan gør du:
Blend havregryn ind til det har en konsistens som grov mel. Bland alle ingredienser sammen. Juster konsistensen med vand, det skal være som en meget tyk grød. Form dejen med hænderne fugtet i vand i 9-10 små boller. Bag dem i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader ind til de er gyldne . Lad dem afkøle helt inden du skærer dem over.
Andet:
Kom gerne revet gulerødder eller squash, kerner, hakkede nødder, rosiner eller hakket spinat/persille i dine lyn-boller.