Auberginlasagne med østershatte

Jeg elsker at blive inspireret af andres madentusiasme, få   serveret nye ideer og prøve dem af.  Mange retter afprøves her hos os og nogen gange opstår der en favorit, som bliver en del af vores lille skatkammer af familie-livretter. Det her er en af dem.

Det er min søde veninde og kollega, Marianne, der har inspireret med denne ret, som opstod lidt spontant en aften, hvor der skulle laves mad.

Der er nok til ca. 3 voksne i denne portion.

Det skal du bruge:

2 auberginer skåret på langs i ca. 1/2  cm.  tykke skiver.

2 små rødløg, skåret i små strimler.

2 røde peberfrugter, skåret i små strimler.

2 porrer,  skåret i ringe.

2-3 fed hvidløg, pressede.

1 bakke østerhatte, børstet fri for jord, skal ikke skæres i stykker.

2-3 fed hvidløg.

150 g. cheddarost.

1-2 spsk. olivenolie.

salt og peber.


Sådan gør du:

Auberginerne smøres med olie og steges i ovnen på et stykke bagepapir  i 20 min. ved 200 grader. Vend dem efter 10 minutter.

Alle grønsager, undtagen østershatte, steges på en panden i 5-7 min. Østershattene steges for sig  selv på en panden indtil de falder let sammen.

Sådan lægger du lasagnen sammen:

Husk at drysse med salt og peber undervejs.

Smør et ildfast fad med olie. Læg 1/2 af  de bagte aubergineskiver i bunden, drys med 1/3 af osten, kom alle grønsager undtagen østerhatte på, kom herefter østerhattene på, så igen 1/3 af osten, resten af auberginskiverne og til sidst resten af osten.

Bag lasagnen i 20 minutter ved 200 grader.


 

Enjoy.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *