Auberginburger med oliventapenade og smeltet mozzarella
Denne burger er en af familiens favoritter. Den er nem at lave og smager skønt. Vi kan godt lide at få lidt hjemmelavet humus sammen med.
En god og mættende ret til en kødfri dag.
Der er nok til 5 burgere i denne potion
Det skal du bruge:
Burgere,
2 auberginer, skåret i skiver og vendt i olivenolie
4-5 tomater, skåret i skiver
2 kugler mozarellaost, skåret i skiver
1 glas oliventapenade
Salt og friskkværnet peber
Timian og evt. lidt chilipulver
2 spsk. olivenolie
5 store burgerboller. (Vi kan bedst lide, at de er store og lidt flade. Vi bager dem selv. Se link nederst)
Tilbehør,
God humus, se link til hjemmelavet længere nede.
Evt. lidt salat. Hvis du er meget sulten kan du jo altid tage lidt salat sammen med. Vi springer det over, fordi retten mætter ret meget.
Sådan gør du:
Grill auberginerne til de er pænt lysebrune. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle lidt. Drys med salt og peber. Derefter staples de i små bunker, så de passer ind i en burger. Kom tomatskiver og mozzarellaost oven på og drys med timian og evt. lidt chili.
Sådan stapler du aubergine, tomater og mozarella.
Kom dem igen ind under grillen indtil mozarellaosten er smeltet. Imens smøres burgerne med oliventapenade.
Læg til sidst fyldet ind i burgerbollerne og dryp med lidt god olivenolie.
Burgerboller:
Her får du en opskrift på nogle lækre og sunde burgerboller. Vi laver den ca. dobbelt så store til burgere, som når vi laver almindelig boller. Bred dem lidt ud på panden med en ske og lav cirka 8 store boller istedet for 15 små, som opskriften lyder på:
Denne lækre humus er et must som tilbehør, når vi får auberginburgere:
Enjoy
Vi har nydt de lækre aubergineburgere til aften, de smagte fantastisk.
vi havde bagt chiaboller med manitobamel i morges , og brugte resten derfra. Mums;-)
Det lyder rigtig godt Hanne. Tak fordi I deler det med os.
Kærlig hilsen Bønnebanden
Det må jeg sige, Lone virkelig dejlige aubergineburgere. Tak for opskriften.
Hej Ann Jette
Vi kan også rigtigt godt lide aubergine-burgere. Tak for din tilbagemelding, det glæder mig meget. Kærlig hilsen Lone
Forrygende lækker opskrift Vi har lige brugt den til fællesspisning for 12 personer med succes. Jeg vil ligefrem sige, den er specielt velegnet til mange. Vi brugte pitabrød, men lavede til gengæld selv en god humus og oliventapenade. Mvh
Hej Torben
Tusind tak for din tilbagemelding. Jeg beklager rigtig meget, at du ikke hr hørt fra mig før, jeg er kommet til at overse dit indlæg. Jeg er glad for, at I kunne lide burgerne.