Auberginburger med oliventapenade og smeltet mozzarella

november 27, 2016 Slået fra Af Bønnebanden

auberginburgerDenne burger er en af familiens favoritter. Den er nem at lave og smager skønt. Vi kan godt lide at få lidt hjemmelavet humus sammen med.

En god og mættende ret til en kødfri dag.

 

Der er nok til 5 burgere i denne potion

Det skal du bruge:

Burgere,

2 auberginer, skåret i skiver og vendt i olivenolie

4-5 tomater, skåret i skiver

2 kugler mozarellaost, skåret i skiver

1 glas oliventapenade

Salt og friskkværnet peber

Timian og evt. lidt chilipulver

2 spsk. olivenolie

5 store burgerboller. (Vi kan bedst lide, at de er store og lidt flade. Vi bager dem selv. Se link nederst)

Tilbehør,

God humus, se link til hjemmelavet længere nede.

Evt. lidt salat. Hvis du er meget sulten kan du jo altid tage lidt salat sammen med. Vi springer det over, fordi retten  mætter ret meget.

Sådan gør du:

Grill auberginerne til de er pænt lysebrune.  Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle lidt. Drys med salt og peber. Derefter staples de i små bunker, så de passer ind i en burger. Kom tomatskiver og mozzarellaost oven på og drys med timian og evt. lidt chili.

aubergine-paa-pladeSådan stapler du aubergine, tomater og mozarella.

Kom dem igen ind under grillen indtil mozarellaosten er smeltet.  Imens smøres burgerne med oliventapenade.

Læg til sidst fyldet ind i burgerbollerne og dryp med lidt god olivenolie.

Burgerboller:

Her får du en opskrift på nogle lækre og sunde burgerboller. Vi laver den ca. dobbelt så store til burgere, som når vi laver almindelig boller. Bred dem lidt ud på panden med en ske og lav cirka 8 store boller istedet for 15 små, som opskriften lyder på:

Ølandsboller med chiafrø

Denne lækre humus er et must som tilbehør, når vi får auberginburgere:

Humus med hasselnødder

Enjoy