Appelsinmarineret Kylling på linsecreme
Kombinationen af appelsin, koriander og linser er aldeles lækker.
Til 4 portioner skal du bruge følgende:
500 g. kyllingefilet skåret i strimler
Marinade,
2 spsk. olivenolie
1 appelsin, saft og fintrevet skal (hvis den er usprøjtet ellers bruges kun saft)
2. tsk. karry
1 tsk. koriander
Groftkværnet peber
Start med at lave marinaden og lad kyllingen trække i den, mens du laver linsecremen.
Linsecreme,
2 spsk. olivenolie
4 store gulerødder i tern
2 små løg i små tern
4 dl. grønne linser
3 tsk. karry
2 1/2 tsk. koriander
1/2 l. høsebouillon
2 appelsiner, saft og skal (hvis økologisk)
3 dl. græsk yoghurt
1 spsk. majsstivelse (Maizena)
1 bundt friske koriander
Linsecreme – Sådan gør du:
Svits gulerødder og løg i olien. Skyl linserne og svits dem med sammen med karry og koriander. Hæld bouillon og appelsinsaft og skal ved. Kog i ca. 25 min. Den græske yoghurt røres med majsstivelse og koges med til cremet konsistens.
Kylling – Sådan gør du:
Hæld marinaden fra kyllingen ( brug evt. dørslag/si). Lynsteg kyllingen. Hæld væsken af undevejs, så det steger istedet for at koge i væsken. Krydre med lidt salt og peber til sidst. Anret kyllingen ovenpå linsecremen og drys med frisk (gerne meget) koriander.
Håber du/I kan lide retten. Det er en af vores favoritter.
Enjoy