Appelsinmarineret Kylling på linsecreme

juli 25, 2016 Slået fra Af Bønnebanden

imageKombinationen af appelsin, koriander og linser er aldeles lækker.

 

 

 

 

 

Til 4 portioner skal du bruge følgende:

500 g. kyllingefilet skåret i strimler

Marinade,

2 spsk. olivenolie

1 appelsin, saft og fintrevet skal (hvis den er usprøjtet ellers bruges kun saft)

2. tsk. karry

1 tsk. koriander

Groftkværnet peber

Start med at lave marinaden og lad kyllingen trække i den, mens du laver linsecremen.

Linsecreme,

2 spsk. olivenolie

4 store gulerødder i tern

2 små løg i små tern

4 dl. grønne linser

3 tsk. karry

2 1/2 tsk. koriander

1/2 l. høsebouillon

2 appelsiner, saft og skal (hvis økologisk)

3 dl. græsk yoghurt

1 spsk. majsstivelse (Maizena)

1 bundt friske koriander

Linsecreme – Sådan gør du:

Svits gulerødder og løg i olien. Skyl linserne og svits dem  med sammen med karry og koriander. Hæld bouillon og appelsinsaft og skal ved. Kog i ca. 25 min. Den græske yoghurt røres med majsstivelse og koges med til cremet konsistens.

Kylling – Sådan gør du:

Hæld marinaden fra kyllingen ( brug evt. dørslag/si). Lynsteg kyllingen. Hæld væsken af undevejs, så det steger istedet for at koge i væsken. Krydre  med lidt salt og peber til sidst. Anret kyllingen ovenpå linsecremen og drys med frisk (gerne meget) koriander.

Håber du/I kan lide retten. Det er en af vores favoritter.

Enjoy